Ellen Gerritsen

Mijn naam is Ellen Gerritsen, ik ben 62 jaar getrouwd met Gerrit en heb een zoon, Bram. Ik woon heerlijk op een hofje in het centrum van Arnhem
Ik ben heel lang type 9 geweest (type 9 de bemiddelaar), het type dat niet tegen ruzie kan, het liefst alles laat zoals het is, het type dat niet echt in actie komt, zichzelf in slaap sust (verdooft), met de gedachte er is niet meer voor mij weggelegd, laat ik hier maar tevreden mee zijn. Waarom mezelf druk maken, ik verdien geld, heb leuke collega,s.

Totdat ik eindelijk wakker werd en me realiseerde dit wil ik niet meer. Ik doe geen werk waar ik echt blij van wordt, ik moet hier vertrekken maar hoe doe ik dat?
Mijn werk bood een opleiding Professional Enneagram coach aan voor leidinggevenden. Ik dacht doen. Geen idee wat het precies is maar het is in ieder geval coachen. Dat wat ik eigenlijk al op jonge leeftijd wilde, tijdens de middelbare school wou ik hulpverlener, psycholoog worden, maar dan wel de beste van Nederland (type 1, de perfectionist).
Na het volgen van deze opleiding had ik de smaak te pakken, het Enneagram biedt veel meer dan ik in eerste instantie dacht. Ik ben de EIK opleiding gaan doen (Enneagram integratie kunde), een opleiding die zoveel handvatten en tools biedt om mensen op weg te helpen bij de vraag wat kan ik zelf doen om mijn leven te veranderen, waar word ik nou blij van. Tijdens de opleidingen ga je door alles heen, het is theorie maar vooral ook zelf ervaren en doen.
Voor mij is coachen, verbinding maken met de ander in vertrouwen, ontdekken, ervaren. Stappen zetten in de ontwikkeling van jezelf. Soms niet makkelijk en confronterend maar het levert veel inzicht en bevrijding op. Je ontdekt je valkuilen, je talenten, je kernovertuigingen die je al op jonge leeftijd aangenomen hebt, de kernverlangens die je als kind had maar die helaas niet gezien werden.
Het is een ontdekkingstocht, een mooie ervaring, het is een stap naar het ontdekken van jezelf.
Ik nodig je uit deze stap te maken.