EIK therapie

EIK therapie (Enneagram Integratie Kunde)

De EIK therapie is een zeer effectieve manier om problemen op te lossen. EIK staat voor Enneagram Integratie Kunde en heeft het Enneagram als basis, daarnaast wordt gebruikgemaakt van Thought Field Therapy waarop Emotioneel Evenwicht en de Tap-methode zijn gebaseerd.

Het Enneagram

Het Enneagram is een psychologisch model dat op een diep niveau inzicht geeft in je persoonlijkheid en je gedrag. Wat je drijfveer is, wat je juist vermijdt en wat je valkuilen zijn en wat maakt dat je dat gedrag vertoont en het zo moeilijk kunt veranderen.

Bewust worden van je onbewuste acties

Op psychologisch niveau biedt het Enneagram de mogelijkheid je bewust te worden van je geconditioneerde gedrag, dat vastgeroest zit in jouw gewoonten. Het helpt je bewust worden van je onbewuste acties, zowel in positieve als in negatieve zin. Bewustwording geeft duidelijkheid en je de mogelijkheid dingen te veranderen. Het Enneagram geeft aan hoe je negatieve kanten kunt verbeteren en positieve kanten kunt versterken en zo klachten kunt helen.

Met de kennis van het Enneagram word je leven een stuk inzichtelijker en krijg je de mogelijkheid om je leven drastisch te veranderen.

Thought Field Therapy

is de paraplu waaronder alle therapieën die werken met subtiele energie zijn verenigd. Deze therapieën zijn gebaseerd op het oosterse lichaam meridianensysteem, waar energie, gedachten en emoties elkaar ontmoeten. Emoties zijn hierbij het resultaat van de invloed van elektromagnetische energie, gecreëerd door gedachten en de elektrische en chemische veranderingen in het lichaam. Het zijn veelal emotionele blokkades die ons ervan weerhouden ons bewust te worden van wie we werkelijk zijn.

De Thought Field Therapy maakt gebruik van dezelfde punten als in de acupunctuur, namelijk het netwerk van zeer kleine weggetjes van het elektrische systeem van de mens. Met de spiertestmethode maken we gebruikt van deze speciale acupunctuurpunten die overeenkomen met bepaalde emoties. Door die punten te bewerken, ontstaat er een emotionele balans.

Emotionele Psychologie

Om emotionele blokkades op te ruimen, maken we gebruik van de methode Emotionele Psychologie. De spiertest blijkt een zeer sterk instrument te zijn om met het onderbewustzijn te communiceren en duidelijke ja/nee-antwoorden te krijgen. Met de spiertesten kunnen op simpele wijze zelfsabotage gedachten worden opgespoord. Incongruenties (verschillen) tussen gedachten en onbewuste overtuigingen worden gevonden en geïntegreerd. De integratie geschiedt door middel van het bewerken van het bijbehorende acupunctuurpunt via de tapmethode. Vervolgens worden mede door affirmatie de positieve gedachten bekrachtigd en geactiveerd.

De tapmethode

De tapmethode bestaat uit het tappen – tikken – op het betreffende punt met één of meerdere vingers. We halen alle beperkende overtuigingen, emoties, blokkades of wat er nog meer aan vastzit weg met deze integratieaanpak.

Spreekt dit je aan geef je dan op voor een gratis kennismakingsgesprek.